Free Websites at Nation2.com
Unde gasesc vopsitorie electrostatic?
Unde gasesc vopsitorie electrostatic?

Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se o calitate foarte buna a peliculei de vopsea acoperitoare,atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, chimice, UV, la ceata salina, al elasticitatii , cat si al aspectului (lucios, semilucios, mat, structurat etc.) commercial. Vopseaua electrostatica este mult mai rezistenta decat cea lichida, iar vopsirea electrostatica nu dauneaza mediului inconjurator pentru ca nu exista solventi care sa se evapore in aer sau sa ajunga in apa. Vopsirea in camp electrostatic reprezinta o noua tehnologie de vopsire, aparuta relativ recent, ca urmare a nevoii stringente de imbunatatire a acestui proces de vopsire in termeni de calitate, durabilitate si eficienta.

De ce sa optez pentru vopsit electrostatic?

Unul din avantajele principale ale vopsirii electrostatice il reprezinta acoperirea calitativ superioara fata de modalitatile de vopsire conventionale (vopsea lichida), rezultatul fiind o pelicula dura, rezistenta la actiune mecanica si la factorii meteorologici. Vopsirea in camp electrostatic este un tip de vopsea sau pelicula ce se aplica sub forma unei pudre. Marea diferenta intre vopseaua pudra si cea traditionala fiind ca vopseaua electrostatica nu are nevoie de dizolvanti sau intaritori pentru a o putea folosi. Vopsirea in camp electrostatic este aplicabila in cele mai diverse domenii, de la jante auto sau moto, pana la componente ale masinilor sau de la grinzi de fier sau balustrade si pana la calorifere.

Posibilitatea de a reutiliza pulberea cazuta reduce semnificativ costurile. Vopseaua traditionala pierde 65-70 la suta din cantitate la stropire, iar aproximativ 50 la suta din ce a fost aplicat urmeaza sa se evapore. Particulele folosite in vopsirea in camp electrostatic pot fi aproape in totalitate reciclate, transformand pierderea in aproximativ 0%.Siguranta sporita atat pentru lucrator cat si pentru mediu. Tehnicianul nu va avea probleme atat timp cat pregateste substanta pentru vopsire. Nefiind un produs lichid, nu exista riscul inhalarii substantelor toxice. Mai mult, deseurile nu sunt daunatoare, putand astfel sa fie aruncate la cosurile de gunoi publice. Pentru rezultate foarte bune, aveti nevoie si de o sablare corespunzatoare. Aceste doua procedee merg aproape intotdeauna impreuna. Asadar, vopsirea in camp electrostatic reprezinta cea mai buna optiune daca doriti sa reconditionati jante auto sau moto din aliaj/tabla, piese metalice, ansamble de biciclete sau cadre metalice.

 matei-electrostatic.ro , vopsitorie electrostatica , vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti

Servicii vopsitorie electrostatica

Se poate aplica vopsea pulbere in camp electrostatic doar pe materialele care rezista la temperaturi de 180-200 grade C ( au aparut pulberi care polimerizeaza in timp scurt si la temperaturi de 120-130 grade C ). Lemnul, cauciucul, plasticul si alte materiale se topesc sau isi modifica forma. MDF-ul poate fi acoperit cu pulberi in camp electrostatic, dar tehnologia de aplicare este una foarte costisitoare. Dar acest lucru implica polimerizari mai multe. Initial tratati piesa cu culoarea de baza si o coaceti; a doua etapa este acoperirea cu banda siliconica termorezistenta a partilor unde doriti sa mentineti culoarea de baza, aplicati a doua culoare si polimerizati; acest procedeu se aplica de fiecare data cand mai adaugati o culoare. Sunt doua elemente definitorii, primul este dimensiunea piesei trebuie sa va asigurati ca vopsitorul dvs. are un cuptor in care sa intre piesa si al doilea element este tratamentul inainte de vopsire pe care-l solicitati unii vopsitori au bai de fosfatare, unui au sablare, iar unii doar degreseaza cu diluant piesele o piesa care va sta de exeplu intr-un mediu foarte coroziv nu puteti sa o curatati inainte de vopsite doar cu diluant, deoarece priza intre filmul de vopsea si piesa va fi foarte slaba.

Informatii despre vopsitorie in camp electrostatic

Acest tip de vopsire este un proces folosit pentru a acoperi suprafetele de aluminiu cu vopsea de tip poliester. Protectia aluminiului impotriva coroziunii este asigurata de o pregatire prealabila a suprafetei, de compozitia pudrei de poliester si de conditiile de aplicare a vopselei.Pentru toate produsele noastre exista posibilitatea vopsirii electrostatice intr-o paleta coloristica foarte variata, avand la dispozitie o linie de vopsire in camp electrostatic care acopera o gama tipodimensionala si o paleta coloristica aproape nelimitata, precum si o linie performanta de pregatire a suprafetelor Binenteles nu trebuie neglijat nici aspectul ecologic si impactul asupra mediului, iar in acest domeniu instalatia corespunde intrutotul normelor ecologice in vigoare din Uniunea Europeana.

Atelier vopsit electrostatic Bucuresti

Vopselele si lacurile se pastreaza in bidoane ermetic inchise si dispuse in incaperi separate, iar in atelier vor fi aduse numai cele care se folosesc intr-un schimb de lucru.Praful de aluminiu aprins nu se stinge cu apa sau cu spuma ci cu pulbere stingatoare speciala, nisip uscat sau sare uscata.Vopselele, lacruile si materialele pentru lacuire vor fi ferite de actiunea razelor solare. Materialele pentru lacuire se pastreaza numai in vase inchise. Degresarea suprafetelor metalice cu ajutorul solventilor organici se efectueaza numai in spatii bine ventilate.

in cazul jentilor, acestea sunt vopsite in prima etapa cu un strat de grund, prin procedeu electrostatic. Urmeaza aplicarea propriu-zisa a culorii alese de client si la final, acoperirea jentii cu un lac protector, tot prin procedeu electrostatic. intre fiecare vopsire, jentile sunt tratate termic, la cuptor.Unul din avantajele principale ale vopsirii electrostatice il reprezinta acoperirea calitativ superioara fata de modalitatile de vopsire conventionale (vopsea lichida), rezultatul fiind o pelicula dura, rezistenta la actiune mecanica (stratul de vopsea nu se crapa la indoire, nu se exfoliaza) si la factorii meteorologici. Instalatiile si echipamentele electrice, si celelalte utilaje folosite in incaperile de degresare, preparare a vopselor, grunduire, vopsire si lacuire vor fi corespunzatoare mediului exploziv sau vor avea protectii corespunzatoare astfel incat sa nu constituie surse de initiere a exploziilor.

In unele instalatii automate de pulverizare electrostatica se aplica aceleasi principia de baza ca cele subliniate anterior. Cu toate acestea, pulverizatoarele sunt pozitionate ca sa se miste intr-un mod predeterminat si sunt oprite si pornite automat in functie de nevoie.De obicei este bine ca pe o linie automata sa fie disponibil si un pulverizator manual. Acesta poate fi folosit pentru a acoperi suprafete dificil de pulverizat, de ex suprafete incastrate anainte de acoperirea automata. Cabina de vopsitorie in camp electrostatic Prahova este dotata atat cu pistoale automate, cat si cu pistoale manuale, si are un ciclon de aer, care asigura cea mai buna ventilatie in cabina, astfel ca nu exista alte particule care sa se amestece in fluxul de vopsea.

Tag: matei-electrostatic.ro vopsitorie electrostatica vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti